Marc Everaard

Goedemiddag dames en/of heren,

Laat ik mijzelf even voorstellen. Dat lijkt me wel zo gepast. Marc Everaard is de naam, 23 is de leeftijd, 27 maart 1990 is de geboortedatum en geboren ben ik in Terneuzen. Dat is kort maar krachtig!

Ik ben begonnen op het Vmbo-t toen ik 12 was, economie keuzepakket. Vervolgens MBO niveau 4 Commerciële en daarop volgend ben ik gestart met het HBO in Breda, wederom Commerciële Economie. Bijna 9 jaar later heb ik 3 opleidingen afgerond, toch voel ik dat het nog niet over is! Momenteel ben ik de ladder omhoog aan het werken, naast mijn opleiding probeer ik op verschillende wijze’s mijzelf te ontwikkelen en te professionaliseren.

Mijn ambities, toekomst of verwachtingen? Ik studeer momenteel, volg nu de minor online marketing. Dit is het laatste traject dat ik zal doorlopen op het HBO, wanneer de toetsen afgenomen zijn en vervolgens behaald worden, behaal ik mijn diploma. De vervolgkeuze die ik kan maken is de Master strategisch management, waarbij entrepreneurship en consultancy de rode draad van de opleiding zijn. Hier ligt enorm veel interesse in.

Daarnaast heb ik het NIBS case competition traject gevold, hierbij werd geleerd te analyseren uit casussen, problemen te herkennen, op te lossen en deze te presenteren aan een jury. Dit gebeurde altijd in teamverband, waarbij je elke ronde een ander team had. Zeer interessant!

Daarnaast begeleid ik afstuderende studenten. Ikzelf ben al afgestudeerd. Wat is hiervoor mijn motivatie? Ik wil niet dat studenten gemakkelijk hun scriptie schrijven, maar dat zij inzien welke keuze’s zij maken, welke structuur zij denken te volgen en hoe zij een advies gaan uitbrengen. Ik probeer studenten te helpen bij het beantwoorden van hun probleemstellingen, deelvragen waarbij gebruik gemaakt wordt van verschillende technieken (deskresearch, kwantitatief en kwalitatief onderzoek). Studenten kunnen van mij leren hun scriptie zo goed mogelijk te schrijven, ik leer weer van hun. Hun ideeën of inzichten kan voor mij weer een nieuwe gedachtegang zijn. Zo zie ik dit als een win-win situatie waar beide partijen van kunnen leren.

Ik ben op zoek naar een baan! In februari zal ik mijn opleiding afronden en mijzelf beschikbaar stellen voor de arbeidsmarkt. De opties die voor mij openstaan zijn heel breed. Ik zoek werk, waarbij ikzelf kan ontwikkelen tot een senior functie (traineeship) of een junior functie waarbij ik naast mijn baan leer. Mijn vakgebieden gaan richtingen: strategisch/tactisch/operationele marketing, advies uitbrengen, onderzoeken, inkoop, verkoop in zowel de business to businessmarkt als in de business to consumer markt.

Natuurlijk heeft Marc jullie nog veel meer te vertellen, maar ik wil deze pagina niet oneindig maken. Als u interesse heeft kunt u altijd mij een e-mail sturen of mij telefonisch benaderen.

Plaats een reactie