Nieuw: Eduapp

Eduapp is een relatief nieuwe platform voor jongeren. Met de nadruk op jongeren. De app is gestart met jonge basisschool scholieren. Waarom basisschool scholieren?

Eduapp
Eduapp is een platform waarbij gebruikers applicaties kunnen vinden die educatief zijn voor school of voor thuis. U kunt zoeken op vakgebieden, leeftijd en zelfs specifieke leeftijdsgebiedden. De gebruiker kan zijn applicaties in lijsten organiseren en delen met anderen.

Persoonlijke mening
Geweldig! Als je tegenwoordig op straat loopt zie je elke tiener of basisschool scholier met een smartphone. Wellicht niet de nieuwste iphone of samsung, maar wel een ‘internet telefoon’ of terwijl een smartphone. Kinderen zitten op school en daarbij is het niet toegestaan telefoons op tafel te hebben. Deze moeten in de tas zitten die in de hoek van het klaslokaal ligt. Althans dat is de bedoeling, vaak gebeurt het dat kinderen stiekem op hun telefoon zitten en ‘appen’ (Whatsapp Messenger) naar elkaar. De drang naar de telefoon voor jongeren is enorm aanwezig. Zij willen ook gebruik maken van gave applicaties of surfen op het internet. Maar dit kan ook omgeschoold worden naar het effectief gebruik maken van applicaties. Als zij educatieve apps kunnen vinden, waar zij A; van leren, B; bijdraagt aan hun persoonlijke ontwikkeling, C; de drang naar spelletjes en dergelijke verliezen, dit juist heel goed bijdraagt aan de mobiele lesgeving op basisscholen.

Eduapp is ontstaan sinds 2013, een jonge blonde ondernemer is hiermee gestart en zet dit door!

“Eduapp is een webportal voor het vinden, delen en ontdekken van apps voor educatieve doeleinden. Veel scholen hebben al tablets of overwegen de aanschaf om deze in de klas in te zetten. Maar hoe zit het met de didactische inzet van tablets in de klas? Kijk je alleen naar de methode of ga je ook echt aan de slag met apps? En als je aan de slag gaat met apps, welke dan en hoe zet je deze didactisch in? Op al deze vragen is er nu een antwoord: Eduapp.”

Doel van Eduapp
Eduapp te introduceren op basisscholen en middelbare scholen. Echter wil het bedrijf zich verbreden, niet alleen jongeren kunnen gebruik van maken. Het gaat om het idee iets te kunnen vinden waar jou interesse in ligt, het bijdraagt aan jou persoonlijke ontwikkeling en dat je deze ontwikkelingen kan delen met vrienden.

Over vijf jaar willen zij proberen landelijk te groeien, niet alleen in Nederland maar ook in andere Europese landen.
Why-notificationsDaarnaast is het gebruik van Eduapp heel erg gemakkelijk. Het is een overeenkomst van Facebook en Twitter. Mensen kunnen jou pagina volgen, jou berichten liken en delen/retweeten. Dit zijn gemakkelijke interacties of acties die een gebruik kan doen. Het gebruikerssysteem is kindvriendelijk.

Enkele referenties over Eduapp
Stefan van der Weide, docent op het Stad & Esch: “Overzichtelijk, snel en gebruiksvriendelijk. Leuke sociale laag. Eduapp heeft alles in zich om een prachtig platform te worden.”

Martine den Engelsen, rekenspecialist: “Eindelijk een tool waarin iedereen aan de slag kan gaan met educatieve apps. Leren van en met elkaar op een handige manier. Het aanmaken van een eigen profiel en lijstjes gaat heel makkelijk. Dit gaat een platform worden waar leerkrachten, ouders en iedereen die iets met onderwijs heeft, gebruik van gaat maken.”

[BRON, last accessed 27 januari 2014, Heide Goris, relatiemanager Mediawijzer.net]
http://www.mediawijzer.net/eduapp-platform-voor-kennisdeling-van-educatieve-apps/

[BRON, last accessed 27 januari 2014, Z,A]
http://eduapp.nl/waarom

Plaats een reactie